Уместо за дочек, поједини градови издвајају за угрожену децу

За свечани дочек Нове године на трговима, градови и општине издвајају по више милиона динара. Поједине локалне самоуправе ипак су одлучиле да новац намењен прослави на отвореном другачије употребе. Уместо музичког програма или ватромета, у Врању, Вршцу, Новом Пазару, Шапцу помажу деци.

У центру Врања ни ове новогодишње ноћи неће запевати ни велика, а ни мала музичка звезда. Уместо да новац из општинске касе потроше на неколико сати јавне забаве, Врањанци су четврту годину заредом одлучили да помогну суграђанима који су у тешкој здравственој ситуацији. Тако ће они 1. јануар дочекати са пола милиона динара издвојених на посебан рачун.

"Увек се јаве ти људи, на неки начин дођу да се захвале. Има пуно деце којима је управо овај новац помогао и на неки начин сачувао њихово здравље", истакао је помоћник градоначелника Врања за здравствену заштиту Александар Стајић

И Новопазарци, уместо за једновечерњи музички програм, новац усмеравају у хуманитарне сврхе.

"Пре свега за децу без родитељског старања, где ћемо купити поклон пакетиће и по једном детету уплатити по 10 хиљада динара", изјавио је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

Грађани Врања и Новог Пазара истакли су да подржавају идеју улагања новца планираног за дочек у хуманитарне сврхе јер, како кажу, ипак су им преча деца.

Град Вршац је шест милиона динара издвојио за пакетиће за  3.500 деце до седам година. Организовали су им дружење и сликање с Деда Мразом, као и представе.

"Када смо доносили ову одлуку, имали смо у виду колико су нам важна деца, а и осмеси на њиховим лицима када добију пакетиће су од непроцењиве вредности", рекла је градоначелница Вршца Драгана Митровић

Срећа и здравље су најчешће жеље које упућујемо током празника. Вршчани, Врањанци и Новопазарци су отишли и корак даље и помогли да се многима жеље и остваре.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво