Деца из Бање Ковиљаче одржала лекцију из хуманости

Мештани Бање Ковиљаче још једном су положили испит из хуманости. Другу годину заредом прикупили су новац за поклоне које су уручили ђацима Основне школе у том месту, међу којима су и малишани из Центра за азил, а осмехе су донели и у породице са четворо деце.

Иако су још увек деца, од њих се може научити како се уважавају други, поштују различитости и помаже у невољи. Они су ученици нижих разреда Основне школе у Бањи Ковиљачи. Једни за друге, кажу, увек и у свему.

"Овде је школа лепа, овде ја волим школу", каже Ромина из Ирака.

На иницијативу најмлађих ђака, у школи су покренуте готово све хуманитарне акције. Због тога су мештани и бивши ђаци школе одлучили да им се захвале. Ове године, поред ученика, поклоне су добили и малишани из вишечланих породица.

"Мајка сам четворо деце и драго ми је што су моја деца позвана да добију поклоне", наводи Славка Неговановић, из Бање Ковиљаче.

"Ово за нас не значи пуно, овој деци пуно значи и желимо мало да им улепшамо ове новогодишње и божићне празнике, и јако сам поносан на људе добре воље", напомиње Немања Максимовић, фудбалер и мештанин Бање Ковиљаче.

Ђаци, али и запослени у Основној школи у Бањи Ковиљачи годинама уназад прикупљају помоћ за ученике слабијег имовног стања, за матурске вечери, школски прибор. Надају се да ће и другима бити подстрек.

"Не шаљемо поруку само грађанима нашег места него желимо да пошаљемо једну ширу поруку, иако је Бања Ковиљача мало место постоје и већа места која би требала да се пробуде", напомиње вероучитељ Драган Јагодић.

У Бањи Ковиљачи, кажу, успехом ће сматрати ако њихови ђаци израсту у добре људе. Судећи до сада – на добром су путу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво