Београдски гимназијалци освојили прво место на такмичењу о безбедности саобраћаја

На такмичењу о безбедности саобраћаја "Твоја идеја твоја иницијатива" ученици трећег разреда Четрнаесте београдске гимназије поделили су прво место са још пет екипа из читавог света.

Средњошколци су најугоженији у саобраћају, каже ово истраживање. Употреба алкохола и психоактивних супстанци, непажња и опуштеност често су узроци саобраћајних несрећа у којима стадају.

Желећи да укажу на опасности ученици Четрнаесте гимназије направили су видео којим су се нашалили на своја понашања у саобраћају.

Будући да обука из прве помоћи, како кажу, и нема баш много део истраживања о повредама и њиховом санирању урадили су са службом београдске хитне помоћи.

Најзаслужнија за ову награду је свакако професорка енглеског језика која је сву документацију морала да преведе и прилагоди строгим критеријумима на такмичењу.

"Радим на пројекту 'Безбедност на путу за све' који смо спроводили негде око осам недеља, неколико месеци док нисмо коначно дошли до успешне завршнице", истиче Марија Драгнић, професорка Четрнаесте београдске гимназије.

Пре две године ову престижну награду добила је Саобраћајна школа из Земуна, међутим ове године победила је гимназија која већином има друштвена и природна усмерења, па је тиме успех већи.

"Ја сам заиста пресрећан што могу и вас да поздравим и вама да честитам, јер се овај пројекат спроводи у преко 37 земаља целог света", поручила је Милан Белин, "Рено Србија".

Главна награда у виду таблета стиже из Париза, а канцеларија "Реноа" из Београда доделила је пригодне поклоне целом одељењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво