Око 150 миграната измештено из Шида

Јаке полицијске снаге изместиле су групу од око 150 миграната из Шида. Највећи део њих се налазио на простору "Графосрема". У пратњи надлежних служби илегални мигранти су измештени ка другим прихватним центрима.

Акција је спроведена рано јутрос, у присуству лица из комесаријата и Општине Шид.

Илегални мигранти били су лоцирани у напуштеним објектима на подручју Шида, а највише их је било у објектима некадашњег "Графосрема".

Сагласност од стране власника објекта је дата надлежним службама да се акција спроведе.

Око 150 лица је прво приведено у полицијску станицу Шид на евидентирање, а потом су аутобусом превезени у друге средине које поседују прихватне центре за мигранте.

Поред тога што су особе које су нелегално боравиле на подручју Шида измештене, објекти у којима су боравили биће или приведени намени од стране власнка или уклоњени, истичу надлежни.

За почетак су предузећа у надлежности локалне самоуправе очистила простор. Невладине организације које су помагале илегалан боравак миграната су о томе обавештене.

У наредном периоду појачано ће се контролисати кретање миграната на подручју Општине Шид. Сви који буду легитимисани и утврди се да нису у легалним токовима спровешће се идентичан поступак измештања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво