Српски студенти евакуисани из Хонгконга слетели у Београд

Студенти из Србије који су хитно евакуисани из Универзитета у Хонгконгу слетели су на Аеродром "Никола Тесла".

У жаришту сукоба полиције и демонстраната у Хонгконгу нашли су се студенти из Србије. Под полицијском пратњом напустили су кампус Политехничког универзитета, који је под опсадом, и укрцали се на авион за Београд.

Српски студенти нису желели пред камере, а њихови родитељи посведочили су како је било.

"Давао нам је врло штуре информације, да је кампус затворен. Када су у кампусу исекли струју и воду, универзитет им је нашао смештај у хотелу који је близу аеродрома. Колико ја знам, нико од наших студената није повређен", рекла је Драгана Стојановић, мајка студента Михаила Стојановића.

Саша Модерц, отац студента Луке Модерца рекао је да је цела ситуација забрињавајућа.

"Жао ми је студената који су својим ангажовањем показали жељу за демократијом и неко можда другачије сутра", рекао је Модерц.

Десетине демонстраната у Хонгконгу је побегло са Политехничког универзитета тако што су се спустили са моста високог десет метара који се налази у склопу кампуса универзитета и одвезли се моторима који су били припремљени за бекство, јавио је Ројтерс.

Политехнички универзитет у Хонгконгу је постао средиште сукоба од прошле недеље, када су се демонстранти забарикадирали у кампусу универзитета.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво