Они су позитивни узори у друштву

У Новом Саду су проглашени добитници признања "Youth heroes" (Млади хероји), које по четврти пут додељује Егзит фондација за избор позитивних узора у друштву.

Признања су додељена у четири области: образовања и науке, предузетништва и креативних индустрија, друштвеног активизма и културе и уметности, а додељења је и специјална награда Дејани Бачко светској првакињи у паратаеквондоу и сликарки која црта ногама.

Прву награду за Науку и образовање добила је Јелена Иванчић, најбоља математичарка у Европи, као и Војислав Глигоровски дипломирани инжињер електротехнике и дипломирани биолог.

Прву награду за Предузетништво добио је Алекса Нишавић, који је са 16 година основао своју маркетиншку агенцију, док је најбољи у области друштвенног активизма Срећко Здравковић из Бора.

Признање за културу и уметност добила је Тамара Роговић, која је најмлађа магистарка визуелних уметности у свету.

Током кампање "Youth heroes", коју Егзит фондација додељује уз подршку НИС-а и Радио-телевизије Србије, досад су додељена 52 признања младим људима у Србији.

Признање се додељује да би се указало на то да се вредан рад, упорност, радозналост, хуманост, храброст и креативност исплате.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво