Стефановић: О запосленима се не брине само набавкама униформи

Министар полиције Небојша Стефановић изјавио је да се о запосленима не брине само кроз набавку униформи, возила, новог наоружања и повећањем плата, већ и кроз бригу о њиховом развоју на правичан начин.

Последње четири године биле су године најзначајнијих реформи у Министарству унутрашњих послова, рекао је Небојша Стефановић на конференцији "Ефекти реформе управљања људским ресурсима у МУП-у – Ми бринемо о људима који брину о безбедности грађана".

Најавио је да ће сутра у редове МУП-а ступити још 677 нових полицајаца.

"О запосленима се не брине само кроз набавку униформи, возила, новог наоружања и повећањем плата, већ и кроз бригу о њиховом развоју на један правичан начин", истакао је министар.

Захвалио је Краљевини Шведској која је помогла да се реформе људских ресурса у МУП-у спроведу, као и свим запосленима у Сектору за људске ресурсе који су тај велики посао одрадили.

Помоћник министра и начелник Сектора за људске ресурсе Катарина Томашевић истакла је да се Сектор за људске ресурсе, од 2015. године када је формиран, трудио да се из административне и кадровске службе трансформише у модеран систем управљања људским ресурсима.

Саветник у амбасади Краљевине Шведске Ола Андерсон истакао је да Шведска пружа подршку Министарству унутрашњих послова од 2004. године и да је до сада помогла са око 25 милиона евра у разним областима.

Навео је да је Министарство унутрашњих послова у овом погледу узор другим институцијама и додао да су спроведене реформе изузетно значајне за испуњавање критеријума на путу Србије ка Европској унији.

Тим лидер имплементационе агенције ИМГ Ханс Уленс објаснио је да су од 2014. године спроведена два пројекта, подршка стратешком развоју система за информационе технологије који је завршен, као и пројекат стратешког управљања и развоја капацитета за европске интеграције МУП-а, који би требало да се заврши средином 2020. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво