Брнабић: Инвестирање у младе ће нам одредити у каквој земљи ћемо живети

Пројекат за унапређење оквира за давање који финансијски подржава Америчка агенција за међународни развој (USAID) и Српски филантропски форум обележиће други по реду Национални дан давања. На овом догађају биће представљени резултати кампање у оквиру које су, у протеклих месец дана, била прикупљана средства за основне школе у Србији. Све донације ће бити искоришћене за набавку наставних средстава за ученике више од 60 основних школа из 30 општина широм Србије.

У Основној школи "Бошко Буха" даривање ће много значити због тога што ће деца моћи да савладају руковање роботима, да унапреде знање у руковању лаптоповима, а имаће и интерактивне табле. Овом догађају присуствује и премијерка Ана Брнабић.

Према њеним речима, изабрано је да Национални дан давања буде 9. октобар – дан када је рођен Михаило Пупин, наш велики научник, једна од највећих иноватора на свету, али такође и човек који је много урадио за своју земљу и много даривао народу.

"Драго ми је што се ми сви фокусирамо на образовање. Прошле године за Национални дан давања смо прикупили донације за најсавременију опрему за истраживачку станицу Петница. Данас донирамо мале пчелице роботиће за 60 основних школа деци са посебним потребама широм Србије", рекла је Брнабићева.

Истакла је захвалност владином Савету за филантропију и Коалицији за доброчинство – која је коалиција невладиних организација и компанија које су посвећене филантропији и давању.

Ово је изузетно важно, како каже, јер Влада не може да уради све сама.

"Нити било где на свету ни у најбогатијим друштвима Влада не ради све сама. Важно је да разумемо да као појединци, компаније и удружења имамо жељу да помогнемо онима којима је подршка и помоћ најпотребнија, зато што ћемо онда сви заједно као друштво ићи напред", истакла је премијерка

Према њеним речима, образовање је основни приоритет владе и природно је да често обилази школе.

"Мени је драго да најавим да смо за следећу годину буџетирали и средства за пчелице роботиће и за предшколске установе, тако да ћу обилазити предшколске установе", истакла је Брнабићева.

"Не знам за бољи начин инвестирања у будућност земље од инвестирања у младе. То ће нам одредити у каквој ћемо земљи живети у будућности", рекла је премијерка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво