Окончана блокада, ректорки враћени кључеви

После 12 дана блокаде и постизања договора са ректорком, студенти из удружења "Један од пет милиона" вратили су кључеве Ректората, јавља репортерка РТС-а.

Главни захтев студената из удружења "Један од пет милиона" био је да се одреди датум доношења коначне одлуке о валидности доктората Синише Малог, што је јуче и учињено. Ректорки Иванки Поповић јутрос су враћени кључеви Ректората.

Ректорка је рекла да се дошло до заједничког циља – да се омогући редован рад Ректората.

"Могу да кажем да су студенти показали велику чврстоћу у исказивању захтева. Заједно смо на истом задатку да чувамо углед УБ и да покажемо да можемо сами да решавамо проблеме у оквиру академске заједнице. Заједно чувамо УБ и верујем да ће нам шира друштвена заједница помоћи у том послу", рекла је Поповићева.

Студенткиња Мила Јовановић је рекла да је Универзитет у Београду показао став и интегритет.

"Показао је да је једина слободна институција у држави. Са поносом сада могу да кажем – ја сам студент", рекла је Јовановићева. 

Навела је да је ректорка "положила испит".

"Преостаје још дипломски који је 4. новембра. Ми смо предали ректорки и чуваркућу да покажемо да чувамо нашу кућу иако не спавамо овде", навела је Јовановићева.

"Након блокаде чуваћемо ректорку јер су притисци већ почели. Не дамо ректорку. УБ је показао да је институција са великим 'И'", рекла је Мила Јовановић. 

Ректорка Иванка Поповић је јуче саопштила да упитност и спорост решавања валидности доктората нарушавају углед Универзитета у Београду и затражила од Одбора за професионалну етику да до 4. новембра донесе коначну одлуку о докторској дисертацији министра финансија.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво