Сутра почињу радови на улицама од Зоо врта до Рузвелтове

Реконструкција улица Цара Душана, Џорџа Вашингтона, 27. марта и Краљице Марије почиње сутра, а радови ће се изводити у три фазе, најавио је главни урбаниста Београда Марко Стојчић.

Марко Стојчић је за Танјуг рекао да ће обнова улица на потезу од Золошког врта до Рузвелтове бити завршена до 20. децембра и додао да је то обимна реконструкција.

"Морамо стићи да завршимо радове до 20. децембра када су и највеће гужве у Београду јер сви знамо да десетак дана пред Нову годину имамо озбиљне гужве и у том смислу наша је обавеза да договоримо са извођачем да он стигне да заврши радове до 20. децембра", рекао је Стојчић.

Оценио је да је добро то што ће се највећи део радова обавити преко лета, када у граду није толико велики интензитет саобраћаја.

Реконструкција у три фазе

Стојчић је појаснио је да ће се реконструкција вршити у три фазе од којих прва, која подразумева обнову улица 27. марта и Краљице Марије, почиње 15. јуна и трајаће 65 дана.

Друга фаза креће 20. августа, трајаће 70 дана и у њој ће се реконструисати улица Џорџа Вашингтона, навео је и додао да трећа фаза почиње 30. октобра, да ће трајати 65 дана и да подразумева реконструкцију Улице цара Душана.

Стојчић је рекао да је обнова тих саобраћајница неопходна и да подразумева и замену комплетне инфраструктуре испод коловоза, те апеловао на грађане да имају разумевања током извођења радова.

Истакао је да ће се и убудуће наставити са реконструкцијом улица у престоници јер има пуно саобраћајница које треба обновити.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво