Хуманитарна акција “Квадратуре круга”

Бранко Станковић, новинар РТС-а, аутор емисије "Квадратура круга", један је од учесника хуманитарне акције за прикупљање књига за децу у српским енклавама на Косову и Метохији.

Идеја о хуманитарној акцији сакупљања књига потекла је од издавача Божићног Салона књига, који се одржава у холу Дома синдиката до 15. јануара.

Ову акцију подржао је и колега наше куће, Бранко Станковић, награђиван неколико пута за своја хуманитарна дела.

Хуманитарна акција се састоји у прикупљању књига које ће бити подељене деци у енклавама на Косову и Метохији, али и деци тешког материјалног стања широм Србије.

Белетристика, енциклопедије, уџбеници али и школски прибор биће поклоњени најугроженијима.

Посетиоци Салона књига су се одазвали овом хуманом гесту, па често дарују и нове књиге, а интересују се и за материјалну помоћ.

Бранко истиче да га на хумана дела подстичу туга и патња деце и добрих људи, на које не може да остане имун.

По његовим речима циљ ове акције је помоћ упућена на праву адресу и у праве руке.

У сарадњи са разним домаћим хуманитарним организацијама знаће се тачно ко добија помоћ, да не би дошло до злоупотребе.

Племенитошћу људи подигнута је кућа браћи Дејану и Светозару Никићу са Косова и Метохије, Марини и Милошу Барлоу код Кнића.

Милија и Милица су добили грејање, нову столарију и фасаду, а заслугом добротвора 40 деце је боравило у Грчкој, обишло Хиландар и Свету гору.

Бранко Станковић не помиње многобројне награде које су му додељене, што је широј јавности мање познато, а последње две је добио, чак, у истом дану.

Министарство за рад и социјална питања му је доделило "Златну плакету" за хуманост и изузетне резултате, а удружење грађана "Сунце", из Крагујевца, плакету за хуманост, разумевање међу људима и дугогодишњи рад на унапређивању солидарности.

Задовољство, другачији, бољи живот и осмех на лицима унесрећених људи, за Бранка је права награда.

Заинтересовани грађани могу доћи у Дом синдиката и донети књиге, чиме ће подржати племенит циљ и хуманост на делу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво