Телефонским позивом до бољих школа

Добротворном акцијом "Телетон" коју воде Народна канцеларија, "Рајфајзен банка" и РТС, потребну опрему ће добити фискултурне сале у школама у Сурдулици и Прешеву.

У оквиру акције "Телетон", екипа РТС-а посетила је Основне школе "Вук Караџић" у Сурдулици и "Ибрахим Кељменди" у Прешеву. То су две од 30 школа чије ће фискултурне сале, уз помоћ велике добротворне акције наше куће, Народне канцеларије и "Рајфајзен банке", добити потребну опрему.

Обе школе имају исти проблем. Недостатак и дотрајалост реквизита за физичко васпитање. Школа у Прешеву има и и проблем више. Сала је у лошијем стању, јер више од 45 година није реновирана.

"Поред паркета, зидови су пропали и справе су дотрајале, па нам је потребно да и њих доносимо да би могли да одржимо како треба час физичког васпитања", рекао је професор Селими Аилсаит.

Иако су основци из Прешева и до сада имали запажене резултате на спортским такмичењима, уз бољу опрему и реновирану салу, били би још успешнији.

"Наставници ће преузети више одговорности због тих средстава да би допринели бољем успеху, а сигурно ће и ученици, ако виде да се наставници ангажују, да врате истом мером", навео је заменик директора ОШ "Ибрахим Келменди", Зећирија Рамадан.

Школске дипломе и пехари  

Дипломе и пехаре освајају и ђаци Основне школе у Сурдулици, иако на часовима физичког користе лопте, које убацују у кошеве или пребацују преко замишљене мреже.

Ученици кажу да им недостају гимнастичке справе и комплети лопти за одбојку и кошарку.

"Нашом вољом, дечјом вољом, вољом родитеља који су по некада спонзори па нешто донесу и купе, тако то функционише! Међутим, у односу на то колико су деца талентована на југу Србије, то је све мало", истакао је професор физичког у ОШ "Вук Караџић", Бобан Станковић.

Подршку "Телетону" даје и спортска легенда Бора Станковић, који каже да за врхунске спортске резултате није потребан само таленат, већ и одговарајући услови за напредак и развој.

"То је фантастично, ако се реализује све оно што је замишљено то ће бити један залог за развитак спорта и за будућност спорта у нашој земљи. Мислим да наша омладина има пуно смисла и жеље да се бавим спортом", рекао је Станковић.

Директан пренос "Телетона" можете да пратите 6. децембра у 21 час на Првом програму РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво