Пуштена у рад нова магнетна резонанца на ВМА

На Институту за радиологију Војномедицинске академије у Београду пуштена је у рад савремена магнетна резонанца јачине 1.5 тесла.

Свако улагање у војно здравство је улагање у квалитет живота сваког припадника Војске Србије, али и у квалитет цивилних лица који долазе у ВМА.

"Ове године Министарство одбране и Фонд СОВО су обезбедили 3,6 милијарде динара за све потребе војног здравства", изјавио је министар одбране Александар Вулин који је у пратњи државног секретара у Министарству одбране, Бојана Јоцића и начелника Управе за војно здравство бригадног генерала Угљеше Јовичића, обишао ВМА.

Према његовим речима, у овом тренутку око 1.300 војних осигураника чека на преглед на магнетну резонанцу, а захваљујући новом апарату можемо да рачунамо да ће се листе чекања веома брзо и значајно смањити. Улагање у војно здравство ће се наставити, додао је министар Вулин, истичући да ће се првенствено наставити са улагањем у квалитет људи који ту раде.

"Обезбеђујемо им најбољу могућу опрему и куповаћемо и нове уређаје, али оно што је битно и што не може да се замени то је квалитетан човек који овде ради, са одговарајућим знањем, са одговарајућом специјализацијом, а самим тим и побољшавање његовог материјалног положаја, јер ови људи својим знањем то и заслужују", поручио је министар Вулин.

Начелник Војномедицинске академије пуковник Мирослав Вукосављевић истакао је да ће нова магнетна резонанца много значити како за дијагностику војних осигураника тако и за све остале осигуранике Републичког фонда за здравствено осигурање и осталих који гравитирају лечењу на ВМА.

Преглед на магнетној резонанци сматра се незаменљивом дијагностичком методом за добијање прецизних података о здравственом стању пацијената. Годишње се на уређају за магнетну резонанцу у ВМА прегледа око 3.000 пацијената.

Нов МР апарат јачине 1.5 тесла, осим краћег трајања прегледа, поседује одређене напредније перформансе у односу на претходни - омогућен је преглед абдомена и мале карлице у истом акту, преглед простате, преглед срца и др.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво