Нада у бољи живот уз помоћ добрих људи

Шеснаестогодишњег Јована Николића из сокобањског села Врмџе гледаоци РТС-а упознали су пре два и по месеца, када је емитован прилог о томе како живи сам у трошној кући, без струје и воде. Многи су пожелели да му помогну. Јован тако од данас живи у новој кући у свом селу, коју му је заједно са исплаћеним дугом за струју донирао познати политичар који је инсистирао да се његово име не помиње.

"Мука те натера, где ћеш кад немаш где?", тако Јован прича о свом животу у старој кући. Због нове је, каже, срећан јер је, захваљујући добрим људима, успео да остане у свом селу.

"Имам сад и боље услове, унутра имам струју, воду, друштво. Кад нешто славим сад, имам где да их уведем", напомиње Јован.

После приче о Јовановом животу, много људи је пожелело да му помогне.

"Чак се јавио и један донатор из Аустралије, имали смо донаторе и из Француске и из Енглеске, многи донатори су из наше земље. Поред главног донатора, било је и доста њих који су се јављали", истиче Владимир Павловић из Центра за социјални рад у Сокобањи.

Заменик председника општине Сокобања Владимир Миловановић нада се да ће, сада када је кућа завршена, Јован имати чему да се радује и да ће имати бољи живот.

Новој кући радује се са сестром која се после смрти оца удала и живи у околини Алексинца. Обоје кажу да су се, после свега што им се десило, зближили.

"Сад сам баш срећна због њега, што има ово овако срећно, лепо", каже Јована.

Јован и даље ужива са животињама којих је сада у штали много више, помаже људима у селу, и обећава да ће наставити школовање. "Ако мора... Све што се мора није тешко!"

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво