Седам деценија ЕТФ-а

Електротехнички факултет у Београду обележио је 70 година од оснивања. Министар задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић каже да је дигитализација један од највиших политичких и развојних приоритета Владе Србије и да у том послу као партнера види управо Електротехнички факултет.

Министар Ненад Поповић је рекао да је дигитализација пре свега друштвени приоритет и императив за будућност Србије као дела Европе и њене специфичне културе, те да је приоритет модернизација српског друштва кроз свеопшту дигиталну трансформација.

"Када кажем дигитализација, ја мислим на Електротехнички факултет у Београду", поручио је Поповић.

У фокусу Владе је, каже, дигитализација јавне управе, здравства, школства, а пре свега масовна дигитализација производне базе Србије, дигитална трансформација индустрије Србије, без које она не може да очекује успешну будућност, просперитет и истинску срећу сваког њеног грађанина.

"Ми имамо још веће амбиције, ми хоћемо да теме попут вештачке интелигенције, роботике, паметних машина, проширене стварности, кибернетско-физичких система, и томе слично, буду наши развојни приоритети", каже Поповић.

Поповић је навео да дигитална иновација, односно дигитална трансформација привреде и српског друштва, није могућа без инжењера које школује Електротехнички факултет, и такође, без истраживача који зналачки и са разумевањем прилазе овој стратешки битној теми за будућност Србије.

Истакао је да инфраструктура и услови за функционисање Електротехничког факултета представљају питање од највишег значаја.

"Садашње стање је девалвирање ваше вредности, ваших доприноса и вашег значаја за будућност Србије. То морамо да решимо.

"Електротехнички факултет мора да као елитна институција буде смештен у одговарајућем, елитном простору, какав му и припада. Можете да будете сасвим уверени да ћу се најискреније борити за решење", рекао је Поповић који је честитао присутнима Дан Електротехничког факултета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво