У Чачку одржана прва јавна расправа о програму РТС-а

Програмски савет Радио-телевизије Србије до краја године организује неколико јавних расправа о програмском садржају, о језику и писму на Јавном медијском сервису. Прва у низу дебата одржана је у Чачку.

Како се говори и пише, али и акцентује у програмима РТС-а интересује старије, посебно професоре књижевности. Млађи Чачани гледају програме РТС-а, посебно платформу РТС планета, којој могу да приступе у свако доба путем интернета.

"Једино што ето гледам јесте РТС јер сматрам да пружају квалитетан програм и прилагођен је за младе", сматра један млади Чачанин.

Други грађанин наводи током Дневника породично разматрају неке речи јер су, каже, приметили да има неких "необично акцентованих речи".

"Морају новинари данас, управо у овом брзом времену, више да завире у стручне библиотеке па да погледају, и многе ствари да погледају, и да имају можда час са лекторима", објашњава Срето Танасић, председник Одбора за стандардизацију српскога језика САНУ.

Грађани су у јавној расправи могли активно да учествују, дају сугестије, предлоге али и примедбе.

"На трагу једног старог слогана РТС-а могао бих да упутим нашим гледаоцима и слушаоцима поруку следеће садржине: искористите ваше праве да кажете све о томе како РТС задовољава вашу потребу да знате све", каже Миливоје Павловић, председник Програмског савета РТС-а.

После анализе предлога грађана, Програмски савет доставиће руководству РТС-а извештај и препоруке за унапређење програма, а то ће бити објављено и на Интернет порталу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво