Тамара Вучић у Пекингу са Сијевом супругом

Супруга председника Кине Си Ђинпинга, Пенг Лијуан, примила је у Пекингу супругу председника Србије Тамару Вучић, са којом је разговарала о сарадњи двеју земаља у области културе и хуманитарног рада.

Тамара Вучић и Пенг Лијуан су се договориле да, после отварања културног центра Народне Републике Кине у Београду, две земље организују Дане кинеске културе на територији Србије, од Суботице и Новог Сада, до Ниша, Лесковца и Врања.

Током разговора је констатована веома блиска сарадња Кине и Србије у свим најважнијим сферама друштвеног живота, као и блиско пријатељство два председника, Вучића и Сија.

Пенгова је током састанка са супругом председника Србије позвала на значајнији и дугорочнији развој српско-кинеских односа.

Супруга председника Кине се током сусрета присетила посете Србији 2016. године и високо оценила односе Кине и Србије, као и дубоко пријатељство два народ, преноси кинеска агенција Синхуа.

Изразивши поштовање према хуманитаном раду Тамаре Вучић, Пенгова је истакла да Кина придаје велики значај решавању проблема са којима се суочавају жене и деца.

Пенгова, која је специјални изасланик УНЕСКО-а за унапређење образовања девојчица и жена, изразила је спремност да са Србијом подели искуство Кине у тој области и за заједнички рад на унапређењу тог питања на међународном плану.

Тамара Вучић је истакла је да српски народ цени кинеску помоћ и подршку, као и вредности српско-кинеског пријатељства, пренела је Синхуа.

"Србија остаје чврсто привржена развијању односа са Кином и жели да буде њен истински пријатељ", рекла је Вучићева, и замолила Пенгову да председнику Сију пренесе поздраве председника Вучића, цитира кинеска национална агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво