Сахрањен академик Владета Јеротић

Академик Владета Јеротић сахрањен је у породичној гробници на Новом гробљу. Од истакнутог неуропсихијатра, психотерапеута и књижевника опростили су се чланови породице, пријатељи, многобројни поштоваоци. Опело је служио Његова светост патријарх српски Иринеј.

Учио нас је да волимо и да се радујемо, да поштујемо и да верујемо, такође да плачемо када нам се плаче. Та лекција данас је била најважнија. Јер с тугом смо се, како је рекао академик Предраг Пипер, опростили од човека који је имао углед институције, чији је лик и глас свако препознавао, којег су људи радо слушали, његове књиге читали, на његова предавања хрлили, мисли, цитирали, о њему разговарали. 

"Данас у Србији нема човека којем име академика Владете Јеротића није добро познато, у чију кућу он није ушао било књигом, било сликом и говором, било помињањем, готово да нема човека који се није замислио о нечему што је Владета Јеротић рекао, ко није покушао да следи неку његову препоруку или савет", навео је академик Предраг Пипер, секретар Одељења за језик и књижевност САНУ.

Патријарх српски Иринеј наводи да ће Владета Јеротић још дуго бити присутан у српској историји, нашем животу и животу нашег народа.

"Његову мисију ће наставити његова дела, која се с пажњом читају. Мислим да ће тек доћи време великог Владете Јеротића, то је време будућности", рекао је патријарх.

Растајемо се од академика Владете Јеротића у чврстом уверењу да он остаје у нашем трајном сећању, стекавши захвалност многих за све добро што је учинио, речено је на сахрани академика.

Када оде човек, увек у некоме остаје празнина и памћење, када одлази велики човек, и празнина и памћење остају у свима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво