Вучевић: Смештај за породице из Доситејеве у два хотела

Захваљујући хотелијерима у Новом Саду, станарима Доситејеве улице, чији су станови урушени након нелегалних грађевинских радова на суседној парцели, понуђена су два хотела високе категорије да сместе породице у наредних месец дана, каже градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

У наредних седам месеци за породице које не могу да живе у својим становима, обезбеђен је смештај уз ноћење са доручком у хотелима "Нови Сад" и "Парк".

"Град ће, кроз Центар за социјални рад, исплатити новчану накнаду у износу од 110.000 динара, што је у некој сразмери са шестомесечним закупом просечног стана на том локалитету", изјавио је Вучевић након састанка са оштећеним породицама.

Истиче да желе да покажу солидарност и да ти људи нису сами, као и да сви заједно решавамо настале проблеме.

Нажалост, Вучевић напомиње, није постигнут договор између инвеститора и оштећених суграђана у погледу смештаја који он нуди.

"Нама би било много лакше да је то решено у њиховим приватним облигационим односима, међутим нису успели да пронађу заједнички језик", наводи градоначелник, који се такође захвалио свим привредницима из града који су понудили помоћ.

Каже и да је, по налогу тужилаштва, уз одобрење надлежног тужилаштва, инвеститор из објекта у Доситејевој 9, у присуству полиције и судског вештака, изашао да процени насталу штету, како би се кренуло у израду пројекта санације постојећег објекта.

"То је добар знак, али није довољан", оцењује Вучевић.

Градска Управа за инспекцијске послове је, такође, решењем наложила инвеститору да затрпа постојећу рупу, односно ров који је изазвао штету и дат му је рок до 28. августа да све врати у првобитно стање.

"Говорим само о земљишту, не о објекту. За објекат је потребно да се изради пројекат, и за то се, уз одобрење надлежног тужилаштва, у пратњи судског вештака, изашло на лице места, како би се од стране независног стручног лица утврдила настала штета", каже Вучевић.

"Предмет је сада у тужилаштву, и ја мислим да је ово сјајан пример да се покаже одговорност оних који несавесно и незаконито раде, и да то буде врло јасна порука да не можете у Србији да радите без грађевинске дозволе, јер када радите без дозволе проузрокујете овакве ствари", наглашава градоначелник.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво