У средње школе у првом кругу се уписало 65.690 ученика, у другом 1.137

У наредну школску годину (2018/2019), у средње школе у Србији после првог круга уписало се 65.690 ученика, док је у другом кругу уписано 1.137 ученика, који су конкурисали на укупно 75.973 слободних места.

На трогодишње профиле у првом кругу уписало се 11.689 ученика, на четворогодишње 51.197 ученика, док се у специјализоване профиле уписало 2.804 ученика, саопштило је Министарство просвете.

Након првог круга у школама је остало 7.975 слободних места, а неуписано је остало 1.594 ученика. Њих 1.327 исказало је жеље у другом уписном кругу.

У другом кругу трогодишње профиле уписало је 672 ученика, док је четворогодишње профиле уписало 465 ученика.

Пријемни испит за ИТ одељења положило је 1.302 ученика осмог разреда и очекује се да буде формирано 42 одељења за ученике надарене за информатику.

Највише интересовања за упис у ИТ одељења било је у Првој београдској гимназији.

Завршни испит ове године полагало је 2.210 ђака више него прошле године.

Најтраженије школе биле су – Гимназија "Јован Јовановић Змај" из Новог Сада, "Бора Станковић" и "Светозар Марковић" из Ниша, и Десета гимназија "Михајло Пупин" из Београда.

Најтраженији профили у средњим стручним школама били су – кулинарски техничар, медицинска сестра техничар, физиотерапеутски техничар и електротехничар рачунара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво