Топла кућа за Раду

Акцијом РТС-а и хуманих људи, девојчица Рада Јелић из Дебеље код Нове Вароши, за један дан добила нову кућу и значајну новчану помоћ.

Захваљујући племенитим људима који су обезбедили материјал и намештај, акција помоћи једанаестогодишњој Ради из Дебеље променила јој је живот из корена. Од привредника из суседних Дрмановића и добрих људи из читавог света Рада је добила подршку, помоћ, наду. За само два дана на њен рачун уплаћено је више од двеста хиљада динара.

Чудо у Дебељи десило се у једном дану, када је страћара претворена у пристојни дом за малу Раду. Коначно је у чистој топлој кући са свим неопходним стварима, и то први пут за њених 11 година.

Радило се од раног јутра до касне вечери. Избачена је невероватна количина смећа, све  орибано и дезинфиковано и почело постављање новог патоса, електричних инсталација и прозора.

Радила је посебна екипа састављена од занатлија, тонаца, сниматеља, па чак и болничара и једног врхунског васкуларног хирурга. Екипа је показала завидну спремност и вештину.

Рада је, свакако, била задовољна многобројним поклонима: храном, одећом, намештајем и порукама из целог света које су стигле на сајт РТС-а, а које је први пут прочитала.

Договорено је да се овим акција не завршава, ако Рада са татом и напусти Дебељу.

У акцију се укључила и нововарошка општина из које стиже обећање да ће Радина реновирана кућа ускоро имати и воду.

За Радиног оца организован је комплетан интернистички преглед и договорено даље лечење.

Увече, када је све завршено, стављен је намештај и наложена ватра. Рада је први пут имала госте, и то пуну кућу.

"Сада је лепо, топло, имам где да учим, пресрећна сам", каже Рада.

Иако има још доста посла, сада је све другачије, а захваљујући добрим људима може бити само лепше и боље.

Број коментара 80

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво