Одговор генералног директора РТС-а Драгана Бујошевића Оливери Зекић

Нису тачни наводи чланице Савета РЕМ-а Оливере Зекић о смањивању јачине звука функционеру Српске напредне странке Горану Весићу, наводи се у одговору генералног директора Радио-телевизије Србије Драгана Бујошевића. РТС и тројица стручњака Факултета драмских уметности доказују подацима да Горану Весићу нико није смањивао јачину тона.

Oдговор Драгана Бујошевића на данашње писмо чланице Савета РЕМ-а Оливере Зекић преносимо у целости:

Прво, није нам исти закључак. Ви кажете да смо смањили тон Горану Весићу, РТС и тројица стручњака Факултета драмских уметности доказују подацима да Весићу нико није смањивао јачину звука.

Друго, није тачно ни да је Весић био најгласнији у студију а најтиши у преносу. По мерењима која су урадила тројица стручњака за звук у тој емисији су најгласнији били овим редом Оливера Јовићевић, Чедомир Јовановић, Горан Весић, Драган Шутановац, Драган Ђилас.

Треће, није тачно да никада нисте написали да је "стишавање Весића било налог руководства РТС". Изгледа да нисте прочитали своје писмо у коме мене, Драгана Бујошевића, питате "по чијем налогу сте смањили тон", па ме оптужујете да сам се усред кампање, у режији, безочно поигравао тоном, па пишете "него да ја Вас јавно питам – шта сте, играјући се реглерима и утишавајући једног од учесника дебате, хтели да урадите" и онда крешендо у последњем пасусу "Зашто? Шта сте ви? Разредни старешина који одлучује ко од учесника сме, а ко не сме да нешто каже? Судија који бира ко има право на завршну реч? Арбитар који ломи ногу једном фудбалеру, да би други могао да постигне гол". То све пише у вашем писму и то су све ваша обраћања најличније и најдиректније мени.

За разлику од вас, која не зна шта је написала, то су сасвим јасно схватили у Илустрованој политици где на шест страна пишу о "Директору реглера" са мојом сликом на целој страни. И у тим новинама у тексту Господари звука Ђорђе Мартић црта мету на мом челу као као што је као главни уредник Експрес Политике текстом Ћурувија дочекао бомбе, нацртао мету на челу Славка Ћурувије.

Хвала вам на пажњи коју сте ми посветили. Ово је прво и последње писмо које ћу вам написати.

Драган Бујошевић

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво