Прича о Ради покренула добре људе

Почела да стиже помоћ малој Ради из нововарошког села Дебеља. Следеће суботе ће се, уз помоћ добровољних прилога и људи који желе да помогну, реновирати Радина кућа.

Судбина једанаестогодишње Раде из нововарошког села Дебеља, дирнула је људе из Србије, али и из света. После мајчине смрти, девојчица је остала да живи сама са болесним и готово непокретним оцем, у условима који нису достојни човека.

У њеном детињству није било безбрижности и радости, већ само туге и невоље. Једини извор прихода ове мале породице су средства Центра за социјални рад и помоћ првих комшија.

Рада похађа пети разред, у пет километара удаљеној школи у Божетићима. Уз то, она сама цепа дрва, ложи ватру, меси хлеб.

Апел за помоћ није био узалудан. Прича о Ради покренула је добре људе и пред њену кућу стигла су први дарови, на њено велико изненађење и радост. Захваљући добрим људима прикупљен је материјал за уређење куће, намештај, гардероба и неке основне потрепштине.

По свему судећи, наредне суботе ће све врвети од градитеља, који ће уз помоћ добровољних прилога и свих људи који желе да помогну, реновирати и чистити Радину кућу. Рада са нестрпљењем очекује најављену акцију, која ће се одржати 21. новембра у Дебељи.

Центар за социјални рад из Нове Вароши отворио је у "Алфа банци" девизни и жиро рачун за помоћ Ради, па сви који желе да јој помогну могу то да учине.

Број рачуна у "Алфа банци" је:

- девизни рачун: 180510101036191012,

- динарски рачун: 180510181002441992, помоћ за Раду Јелић.

Број коментара 50

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво