"Друмска стрела" амбициозно и у овој години

Шта је заједничко студентима Електротехничког, Машинског, Технолошко-металуршког, Сабраћајног, Економског и Факултета организационих наука? Сви они ангажовани су на изради болида и као чланови тима "Друмска стрела" учествују на најпрестижнијим светским такмичењима за младе студенте инжењере под називом Формула Студент. Први Формула студентски тим у Србији амбициозно улази и у ову годину.

Миљана Стојановић је вођа тима "Друмска стрела" за сезону 2018. У пројекту учествује три године.

"Циљеви су да се квалификујемо у најпрестижнија европска такмичења и да израдимо седмо возило по реду. Планирамо многе иновације и напретке", каже Миљана Стојановић, студент мастер студија ТМФ-а.

"Тренутно има преко педесет нових чланова тима који се обучавају за предстојећу сезону, Наравно, ми по завршетку активног учешћа у овом пројекту смо увек ту да помогнемо тренутним члановима и да пренесемо сво своје знање и искуство на њих", каже Страхиња Здравковић, студент Машинског факултета УБ.

Успех универзитета мери се и успехом његових студената, подсећају професори.

"Мислим да амбиције на основу резултата које су остварене треба да буду веће и мислим да ћемо добити значајну подршку свих чланица универзитета. Ово је прави пројекат - пројектовање и израда возила које се такмичи у светској конкуренцији", каже проф. Радивоје Митровић, декан Машинског факултета УБ.

"Сваке године се појављују са новом формулом која има боље карактеристике, тако да се надам да ће и ове године имати успех", каже академик Владимир Бумбаширевић, ректор Универзитета у Београду.

Идеје и знање не недостају, али недостаје новац. Академци се надају да ће уз помоћ донатора и факултета стићи на време како би се такмичили у Италији, Чешкој и Мађарској.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво