"Упозорени смо од Кфора на могуће немире"

Генерал Љубиша Диковић каже да су му у Кфору рекли да може доћи до угрожавања безбедности у КЗБ и на КиМ.

Генерал-потпуковник Милосав Симовић, командант Копнене војске, истакао је да је актуелн безбедносна ситуација у Копненој зони безбедности стабилна.

"Припадници Копнене војске извршавају редовне задатке ангажовањем патрола, заседа и осматрачница", рекао је генерал-потпуковник Симовић.

Добро сарађују са локалним становништвом. У контакту су и са Кфором, реализују заједничке активности и патроле.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић истакао је важност размене информација са Кфором.

"Важно је нагласити да су нам размене информација са Кфором, као субјектом обезбеђења, одговорним за мир у јужној српској покрајини, свакодневне и у петак сам разговорао са командантом Кфора и дошао до одређених информација да у Копненој зони безбедности може доћи до угрожавања безбедности, као и на простору Косова и Метохије. Срећом за сада је све мирно и стабилно и сигуран сам да су снаге Кфора предузеле све мере и да ће тако остати", рекао је генерал Диковић.

Министар одбране Александар Вулин истиче да ће војска сачувати мир.

"Нема помоћи, нема инвестиција, нема развоја уколико немате сигурност, стабилност и мир. Припадници Војске Србије ће чувати и сачувати мир као што су га чували и свих ових година", рекао је Вулин.

На питање о могућим угрожавањима безбедности на Косову и Метохији током божићних празника, министар Вулин је рекао да информације које добију од Кфора проверавају и да се чини све да се евентуално насиље препозна и спречи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво