Стефановић: Грађани Србије поносни на припаднике САЈ-а

Одржана свечаност поводом 39. година постојања Специјалне антитерористичке јединице (САЈ). Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да су припадници ове јединице заштитници Србије како од организованог криминала тако и против терориста.

Просторије које су заузели терористи, специјална јединица ослободила је за неколико минута. У реалности, то би, кажу, урадили и брже.

"Обично акције трају и краће. Данас смо мало успорили због вас да би гледаоци видели шта се у ствари дешава. Све се дешава много краће", каже командант САЈ-а Спасоје Вулевић.

Обученост дугују традицији. Првооснована специјална јединица полиције на прагу је пете деценије.

"Дан САЈ-а сваке године у мени пробуди позитивна осећања, упознао сам много припадника ове јединице и мислим да људи и не могу да схвате колико су велике њихове жртве и одрицања. Ја сам имао прилику да их упознам и да видим колико они обављају посла за који ми и не знамо, а у медијима се види само један део свега онога што они раде", рекао је Небојша Стефановић.

Стефановић је додао да припадници САЈ-а иду тамо где други не могу или не смеју те да попут хирурга завршавају посао "једним резом".

"Они се боре да Србији не прети организовани криминал ни терористи, а њихове акције против организованог криминала некада и видите и то само када су најтежи упади и када је највећа опасност", каже Стефановић.

Министар је додао да му је посебно драго што припадници САЈ-а чувају успомену на оне који су дали оно највредније за Србију, свој живот.

"Ови момци заслужују апсолутно поштовање и у овој и у наредној години настављамо са опремањем ових јединица, стићи ће још униформи и возила".

Министар је закључио да су грађани Србије поносни на припаднике Специјалне антитерористичке јединице, а да исто тако они треба да буду поносни што служе отаџбини.

"Док не уђете у животе ових људи који су прошли свашта, који су увек били тамо где их је Србија звала и где их је Србија слала, не можете да схватите колико су велики жртва, одицање и професионализам ових људи", истиче Стефановић. 

Комадант САЈ-а рекао је да је од формирања 1978. године САЈ био прва специјална јединица српске полиције.

Како каже, они су сваког тренутка на високом нивоу спремности чиме дају свој допринос безбедности Србиије и ефикаснијем раду МУП-а.

У САЈ-у ћемо наставити са обукама, каже Вулевић, обновом инфраструктуре и другим улагањима, како би увек били спремни да реагујемо и остали један од стубова безбедности Србије.

На крају свечаности, додељене су и награде припадницима САЈ-а који су остварили изузетне резултате у 2017. години, изузетне спортске успехе или обележили 20 и 30 година рада у овој јединици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво