Мировић: Нова зграда РТВ-а за око две године

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је радове на рушењу старе зграде Радио-телевизије Војводине и истакао да је реч о једном од најважнијих пројеката у Србији, те додао да очекује да за две до две и по године буде завршена изградња нове зграде РТВ-а, која ће се простирати на 17.000 квадрата.

Игор Мировић је рекао да је после 18 година, од дана када је срушен објекат РТВ-а, започет велик посао, пре свега, како је навео, захваљујући заједничким залагањем Владе Србије, министарства културе, Покрајинске владе, покрајинског секретаријата за културу и Управе Радио телевизије Војводине.

"Кренули смо са рашчисхавањем терена и уклањањем старог објекта, за прву фазу је све припремљено и сада очекујемо понуде да у наредних неколико недеља дођемо до уговора за прву фазу. Тиме би одмах по завршетку рушења ушли у реализацију прве фазе,а онда крајем 2018. године и у реализацију последње фазе, изградње самог објекта”, рекао је Мировић.

Председник Покрајинске владе је истакао да је све припремљено за кратко време, пројектна документација, исходована су неопходна одобрења и започета је фаза отклањања срушеног објекта, те да су средства за прву фазу обезбеђена, а да се воде разговори за другу фазу која се односи на изградњу нове зграде.

Наводи да је реч о важном пројекту, јер ће, његовом реализацијом, више од 1000 запослених из радија и телевизије имати, како је оценио, можда најбоље услове када је реч о смештају и техничким капацитетима у југоисточној Европи.

"Нико у том делу неће имати овако модерну, велику и опремљењу зграду као РТВ. Важно је да Војводина у свему предњачи, предњачиће и у делу јавног информисања, али и у другим областима, како године буду одмицале Војводина ће се враћати на оно место, место узора свима другима”, казао је Мировић.

Он је додао да не постоје никакве препреке да у наредних две до две и по године нови објекат буде готов.

Заменик генералног директора Радио телевизије Војводина Јожеф Клем рекао је да се рушењем старе зграде, руши један део историје РТВ-а.

"Ми смо срећни јер смо на ово чекали скоро двадесет година, надамо се да ће после завршетка рушења бити успешан и тендер који је расписан и надам се да ћемо положити камен темљац за нову зграду ове јесени”, рекао је Клем.

Према његовим речима план је да сви радови на изградњи нове зграде буду завршени до 2019. године.

"То је важна година за нас, јер 2019.године Радио Нови Сад, као најстарији медиј у РТВ-у, слави 70 година постојања, а те године ће бити и 20 година од рушења ове зграде", истакао је Клем.

По његовим речима, сви запослени су свесни да изградња нове зграде не значи и решење проблема.

"Ми смо планирамо да у наредне две године решимо неке кадровске и организационе проблеме и да у нову зграду пренесемо само оно знање и искуство са којим располажу наши запослени, али исто тако да поведемо са собом младе, школоване новинаре, са којима ћемо моћи да обезбедимо програм који је достојан јавном медијском сервису", навео је Клем.

Он је најавио да је у плану, до завршетка изградње објекта, формирање редакције на чешком и бугарском језику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво