Мали Срђан упознао свог добротвора из Аустралије

Јула прошле године РТС је емитовао причу о слепом дечаку Срђану Мишићу из Шапца, коме је за операцију очију у Русији била неопходна новчана помоћ. Донација је одмах стигла од Друштва пензионера из Мелбурна, а овог јула да упозна Срђана и подржи га у наставку лечења стигао је и Раде Пајић, организатор ове и бројних хуманитарних акција наших исељеника у Аустралији.

Након 23.000 пређених километара, бољу добродошлицу 75-годишњи Раде Пајић, каже, није могао имати.

Срђан Мишић каже да види. "Видим ту јачу светлост. Знаш, кад упалим лампу, ја видим јачу светлост, ево отворим око, видим лево, видим десно", каже он.

"Моја је срећа неизмерна, кад сам сакупио за једно вече на једној великој забави 4.720 долара, мислим да сам био срећнији можда него ово дете за које се ради", каже Радован Пајић, председник Удружења пензинера у Мелбурну.

За 43 године рада у Мелбурну, Раде је стекао много пријатеља. Од помоћи након поплава до лечења деце, удружење пензинера из Аустралије последњих петнаест година послало је више од пола милиона долара у Босну и Србију.

"Наши људи тамо су врло вољни да помогну, само да то иде у праве руке, на место где је то намењено", каже Пајић.

Да уместо таме од рођења, Срђан распознаје дан и ноћ, помоћ је стигла са многих страна.

Срђанова мајка Ивана Мишић Ђурковић каже да не може да објасни каква је то срећа и радост што има људи који да хоће да помогну.

"Много је тешко и болно, јер нам је остало да га одведем на још једну операцију која је била заказана 21. јула. Али, пошто имамо тек 8.000, остало је још 12.000 евра да се скупи", каже Ивана.

За Срђанов јаснији пут кроз живот, хуманитарац који не заборавља ни родну Босну, ни земљу и кућу у Иригу, и приход од две написане књиге донира за даље лечење. У Аустралију ће свима који су великог срца понети утиске и Срђанову захвалност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво