Послодавац за пример – родитељима тројки поклонио три хиљаде евра

Финансијска помоћ често је најпотребнија новопеченим родитељима. Сигурна је једнократна помоћ државе и локалних самоуправа, а помоћ запосленим очевима и мајкама зависи од добре воље послодавца. Да је неки имају потврђује пример једне београдске фирме, која сваком запосленом поклања хиљаду евра по рођеном детету. У случају недавног рођења тројки, сума је била троструко већа.

Неда, Мила и Искра, која је и даље у инкубатору, рођене су пре месец и по – после пет година чекања и вантелесне оплодње. На дан троструког славља, још једно изненађење.

"Послодавац је обећао да ће нас наградити новчано и да ће нам помоћи да их одгајамо. Цифра је хиљаду по детету, односно три хиљаде евра", каже Мирослав Дрчелић.

"Од првог момента нисмо били ни свесни колико ће то значити, а потом се све то уклапало. Крене се од хране до гардеробице, свих пратећих ствари", додаје мајка Наташа Дрчелић.

Миран сан код куће, на радном месту оцу тројки је додатна мотивација. И није једини.

"Свакако да јесте огромна стимулација и свакако да нам то помаже да на својим радним местима будемо и више ангажовани и да много више доприносимо и дајемо у овој фирми", истиче комерцијалиста Данило Цвијовић.

Тог правила се већ 23 године држи власник фирме.

"Ми желимо на додатни начин да мотивишемо своје људе, зато што ова компанија размишља на дуге стазе. Жели да задржи своје људе што дуже и да заједно успемо на овом тржишту", напомиње Предраг Томић, власник фирме "Србоауто".

Узајамна подршка фирму са два запослена довела је до фирме са готово две стотине радника. Уз ремонт и производњу компоненти за специјална возила, овде се планира још једна делатност.

"Очекујем да нас за десетак година опет посетите када будемо направили један мали, породични вртић за децу свих наших запослених", додаје Томић.

Прва места већ су резервисана за три сестре с почетка приче – које, за сада, лако препознају само родитељи.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво