Аца није фаца за Кусту

Режисер Емир Кустурица избацио с Мокре Горе новинара Александра Станковића који је с њим снимао емисију. Станковић тврди да му је редитељ узео и снимљени материјал. Кустурица за РТС каже да је Станковић заборавио касете и да ће му бити враћене у понедељак.

Редитељ Емир Кустурица избацио је екипу емисије "Недељом у 2", предвођену Александром Станковићем, која је с њим у Мокрој Гори снимала раније договорену емисију.

Снимање и разговор Станковића са Кустурицом трајао је 22 минута када је режисер, изнервиран постављеним питањима, устао и наредио екипи ХТВ-а да напусти село и да му преда снимљени материјал.

Станковић је оценио да је заплена материјала "класично разбојништво и чисти лоповлук", и да ће ХТВ од Кустурице тражити да врати снимљени материјал.

Према Станковићевим речима, питања која су изнервирала редитеља односила су се на Слободана Милошевића и Кустуричин однос с њим.

Пошто га је Станковић питао зашто је с покојним српским председником пио виски током српске блокаде Сарајева, Кустурица је одговорио да није имао избора.

Станковић је онда рекао Кустурици да је својевремено изјавио да је било дирљиво гледати како Милошевић у хашкој судници шаље пољупце супрузи Мири и упитао га хоће ли и у Израелу, у којем снима идући филм, Израелцима рећи како је била дирљива пажња којом је Хитлер обасипао Еву Браун у Вучјој јами.

Како преноси ХТВ, Кустурица на то није имао одговор, већ је упитао Станковића зашто не причају мало о хрватским легионарима који су убијали Србе по Хрватској.

На Станковићево контрапитање да ако тако мисли, зашто је "својевремено опевао Анту Готовину, човека који је оптужен за ратне злочине у Хагу", Кустурица је уз псовке устао и напрасно завршио разговор.

Кустурица: С правом је избачен

Међутим, Кустурица за Интернет портал РТС-а каже, да је хрватски новинар примљен на Мокру Гору по Душановом законику, где је гост важнији од домаћина.

"Од богате трпезе, изабравши пасуљ и кобасице, Станковић је одмах показао да није дошао са добром намером. Кад је ушао у дневну собу, унео је доста блата. А, када је почео разговор, из његовох очију се видело да има злу намеру", рекао је Кустурица.

Када је Станковић почео да му поставља увредљива питања, отказао му је гостопримство. Кустурица негира да је отео снимљени материјал, како тврди Станковић. "Снимке му нисам отео, него их је он заборавио у журби и у понедељак ће му бити враћени", каже Кустурица.

Број коментара 94

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво