Санитетска возила за седам геронтолошких центара у Војводини

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин уручили су санитетска возила која је то министарство купило за седам геронтолошких центара у Војводини.

Укупна вредност возила је 31.480.000 динара, а возила су уручена представницима геронтолошких центара у Бачкој Паланци, Кикинди, Панчеву, Сомбору и Суботици, дома за старе и пензионере у Апатину и дома за смештај душевно оболелих лица "Свети Василије Острошки Чудотворац" у Новом Бечеју.

Уручујући кључеве возила представницима установа које су их добили председник Покрајинске владе Игор Мировић се захвалио министарству на донацији и истакао да ће та донација значити пуно поменутим установама, јер ће омогућити лакши и комфорнији транспорт корисника услуга тих установа.

"Ово је доказ колико у пракси заједничко деловање на пројектима и Републичке и Покрајинске владе и свих министарстава доприноси побољшању услова живота свих наших грађана", рекао је Мировић додајући да је Покрајинска влада у 2016. години у реновирање установа социјалне заштите на територији АП Војводине уложила око 60 милиона динара, те да је у буџету за 2017. годину за ту намену опредељено још више средстава.

Мировић је најавио да ће у наредних неколико недеља Покрајинска влада за Домове здравља у мањим општинама у покрајини набавити нова санитетска возила, појаснивши да се ради од шест - седам општина које или уопште немају таква возила или су она толико стара да су практично неупотребљива.

Министар Вулин је рекао да је министарство на чијем је челу у институције социјалне заштите на територији АП Војводине у 2016. години уложило 198 милиона динара, а у развој услуга у заједници тих институција још додатних 109 милиона.

"Влада Републике Србије и Покрајинска влада имају заједнички циљ - стварање бољих услова за живот грађана и на томе заједнички раде. Када се види колико се средстава улаже где год је то у Војводини потребно, онда се слободно може рећи да су злонамерни коментари да се не поштује оних фамозних седам одсто предвиђених Уставом, јер у пракси уложена средства премашују тај проценат", нагласио је Вулин.

Говорећи о санитетским возилима која су уручена, Вулин је истакао да ће принцип њиховог коришћења представљати потпуну новину у систему функционисања здравствене и социјалне заштите.

Како је појаснио, геронотолошки центри који су добили возила потписаће уговоре за локалним домовима здравља по којима ће та возила бити дата на коришћење тим домовима здравља, али ће приоритет имати корисници услуга геронтолошких центара.

"На тај начин ће ова возила 24 сата дневно бити на располагању свим грађанима", закључио је Вулин.

На питање новинара шта се дешава са дворцем "Хетерленд", Мировић је рекао да се у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, под чијим ингеренцијама је "Хетерленд", ради на припреми концепта на који начин ће функционисати тај објекат.

"Наши претходници су инвестирали средства у 'Хетерленд', а да нису знали ни његову намену. Наравно да је то потпуно погрешно, ми ћемо тачно одредити његову намену и онда у складу са тим издвајати потребна средства", закључио је Мировић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво