Уништена бомба на градилишту "Београдa на води"

Авионска бомба из Другог светског рата пронађена на градилишту "Београда на води" уништена је око 9.20 часова, јавља извештач РТС-а.

Неутралисању бомбе је претходило упозорење сиренама.

Помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић изјавио је да је бомба уништена без икаквих последица по имовину и животе грађана.

"Све што је планирано оперативним планом за уништење бомбе спроведено је у потпуности и до краја и овом приликом желим и да их похвалим и да се захвалим свим припадницима Управе за цивилну заштиту, тимовима за НУС – Сектора за ванредне ситуације и свим припадницима дирекције полиције који су данас у великом броју обезбеђивали овај догађај", нагласио је Марић.

Бомба је нађена на девет метара дубине, имала је око 500 килограма. Није смела да се помера, него je безбедно уништена на лицу места.

Због тога су у оквиру неопходне процедуре биле затворене улице: Савска 19-35 (и попречне улице), Бродарска, као и део ауто-пута и саобраћај на мосту Газела.

Такође, из зоне наведених и околних улица превентивно су од суботе у поноћ уклоњена паркирана и затечена возила која су пребачена на паркинг Центра "Сава".

Републички сеизмолошки завод саопштио је да су данас регистроване осцилације настале због минирања бомбе.

Ово минирање је регистровано на четири станице у Србији - Београд, Дивчибаре, Гружа и Бајна Башта, као и на две у Румунији.

Просечна магнитуда минирања је износила 1,3 јединица Рихтерове скале. Екипе Сеизмолошког завода су инсталирале четири портабилне станице у радијусу од 500 метара око локације како би се регистровало убрзање тла од минирања и оцене његовог утицаја на објекте, објављено је на сајту РСЗ-а.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво