Покрајинска влада у кампањи против насиља над женама

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да се влада укључила у кампању "16 дана активизма против насиља над женама", која се ове године одржава под слоганом "Наранџасти свет: прикупити новац за окончање насиља над женама и девојчицама", саопштио је Биро Покрајинске владе за односе са јавношћу.

Зграда Покрајинске владе, Варадински мост преко Дунава у Новом Саду и сат на Петроварадинској тврђави биће осветљени наранџасто.

Наиме, један од главних изазова у напорима да се сузбије насиље над женама и девојчицама јесте мањак средстава за заустављање насиља, за збрињавање жртава насиља, као и промене у животима тих жена и девојака.

Да би овај проблем и дошао до изражаја, овогодишња кампања се односи на обезбеђивања одрживог финансирања борбе против насиља над женама и девојчицама.

Покрајинска влада подржала је кампању Завода за равноправност полова, која ће бити одржана у седам општина и градова у Војводини, кроз трибине посвећене информисању сеоских жена о начинима заштите од насиља, као и подизању способности надлежних институција у некој средини за пружање адекватне помоћи женама које трпе насиље.

Председник Покрајинске владе позвао је представнике свих локалних самоуправа на територији АП Војводине да се прикључе овогодишњој кампањи.

Основ за ову активност представља Програм за заштиту жена од насиља у породици и у партнерским односима у АПВ за период од 2014. до 2020, који је саставни део Стратегије за заштиту жена од насиља у породици и у партнерским односима у Војводини за период од 2014. до 2020. године.

Глобална, светска кампања "16 дана активизма против насиља над женама" обележава се у више од 100 држава света. Кампања почиње 25. новембра - Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава 10. децембра - Међународним даном људских права.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво