РТВ-у 195 милиона динара за уклањање рушевина зграде

Уговор о трансферу средстава у висини од 195 милиона динара, намењених за чишћење остатака срушене зграде Радио телевизије Војводина, потписан је у згради Покрајинске владе.

Уговор су потписали директори Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и директор Радио-телевизије Војводина Миодраг Копривица, а потписивању је присуствовао и председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Ковачевић је рекао да је то био први корак у процесу повратка РТВ-а у своју кућу.

"Прошло је 17 година од рушења зграде РТВ-а и овим уговором је начињен први корак ка изградњи нове зграде. Покрајинска влада је уштедама успела да у буџету за 2016. годину обезбеди 195 милиона динара за финансирање чишћења остатака срушене зграде", рекао је Ковачевић.

Ковачевић је истакао да је РТВ једна од најважнијих установа у АП Војводини која емитује програм и на језицима националних мањина и да је изградња нове зграде те медијске куће један од приоритета актуелне покрајинске администрације.

Он је нагласио да ће РТВ током наредне недеје расписати тендер за избор извођача радова на уклањању рушевина срушене зграде на "Мишелуку".

Директор РТВ-а Миодраг Копривица је рекао да данашње потписиване уговора на најбољи начин говори о односу Покрајинске владе и Града Новог Сада према тој медијској кући која реализује седам програма на 13 језика.

"Данас смо се обавезали да најозбиљније кренемо у реализацију овог пројекта, а надамо се скором потписивању и другог уговора о изградњи нове зграде", рекао је Копривица.

Према његовим речима, уколико тендерски поступак буде спроведен у предвиђеном року радови на укањању остатака срушене зграде могли би кренути већ почетком јанура 2017. године, а рок за њихов завршетак је од четири до шест месеци.

Копривица је рекао да се нада да би у мају месецу могли почети радови на изградњи нове зграде РТВ-а, те да би изградња требало да траје две године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво