НУНС и УНС: Спречити незаконито емитовање дигиталних ТВ канала

Независно удружење новинара Србије подржало је заједнички захтев јавног сервиса и комерцијалних телевизија Б92, "Хепија" и "Прве" да Јавно предузеће Емисиона техника и везе и "Телеком" одмах прекину "незаконито емитовање" програма у дигиталном сервису. И УНС тражи да се РЕМ хитно одреди и онемогући нелојалну конкуренцију у етру.

НУНС у саопштењу позива Регулаторно тело за електронске медије – РЕМ да хитно реагује и заустави незаконито емитовање 26 телевизијских канала путем сервиса "Антена плус".

"Занимљиво је да је за директора фирме МТС Антена ТВ доо, коју су 21. марта са по 50 одсто власништва заједно регистровали 'Емисиона техника' и 'Телеком', именован Горан Караџић, некадашњи први човек Савета РРА (ранији назив за РЕМ)", наводи се у саопштењу НУНС-а.

И Удружење новинара Србије затражило је од Регулаторног тела за електронске медије да хитно одреди став према емитовању дигиталних програма сервиса "Антена плус" и онемогући нелојалну конкуренцију у етру.

У саопштењу УНС-а наводи се да, по Закону о електронским медијима, домаћи канали никако не би смели да се нађу у етру без јавног конкурса и дозволе регулатора.

УНС је додао да тражи од "РЕМ-а да разјасни ситуацију, хитно реагује и спречи нелојалну конкуренцију у етру".

Како директор фирме МТС "Антена ТВ" Горан Караџић каже за УНС, "сервис 'Антена плус' ће почети да ради тек када буде скремблован и када почне продаја".

"Колико знам, 'Емисиона техника и везе' за сада само ради техничке пробе, емитовање није почело", рекао је Караџић.

Четири национална емитера саопштила су у понедељак да су Јавно предузеће Емисиона техника и везе и Телеком Србија, "грубо кршећи закон", почели емитовање 26 телевизијских канала у земаљском дигиталном сервису "Антена плус".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво