Такмичење на ФОН-у међу пет водећих у свету

Захваљујући успесима у иностранству, Факултет организационих наука у Београду већ четири године организује светско такмичење у решавању пословне студије случаја. Овога пута, на домаћем терену, студенти ФОН-а који су недавно били први у свету на такмичењима у Норвешкој и Монтреалу нису се нашли у врху. Победила је екипа Националног универзитета у Сингапуру, друго место освојили су студенти Хонгконг универзитета за науку и технологију, а треће академци Мастрихт универзитета.

Студенти су решавали два пословна проблема. За представљање решења, имали су по двадесет минута.

"Нисмо очекивали прво место. Ово је невероватно искуство. Пословни проблем који смо решавали није био лак, али упознали смо српско тржиште", рекли су студенти са Националног универзитета у Сингапуру.

"Имали смо изузетно тежак задатак који смо решавали 24 сата. На крају смо заиста уживали", истакао је Џек са Хонгконг универзитета за науку и технологију.

Најбољи презентер долази са Мастрихт универзитета, коме је припало треће место.

"Да бих био најбољи презентер потребно је да уз себе имам изузетно добар тим који ће да ме прати. И наравно, добре идеје", нагласио је Маријн Шнајдер са Мастрихт универзитета.

Наши студенти сада више нису само такмичари, већ и организатори првенства. Како је акценат на учењу и дружењу, кажу, промењене су и пропозиције.

"Оно што смо додатно увели то је након презентације њихов одговор на питања, да чланови жирија дају њима одређени фит бек, што је важно да би тимови видели где су били добри и како да буду бољи у будућности", поручује директорка такмичења проф. Весна Дамњановић

Београдско надметање, јединствено у југоисточној Европи, сврстано је међу пет водећих у свету.

"Учествујемо на многим такмичењима током године. Ово је једно од најбољих. И мој тим и ја имамо само речи хвале", рекао је тренер тима Универзитета у Флориди Шон Лимон.

А за академце, предаха нема. Нови тим од данас је на такмичењу у Дубаију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво