Вучић на ФОН-у: Србија се ослања на знање и младе људе

На Факултету организационих наука у Београду отворено је Светско такмичење у решавању пословне студије случаја, на којем учествује 16 тимова студената престижних светских универзитета.

Прилику да организује такмичење "Belgrade Business International Case Competition", ФОН је добио на основу резултата које су студенти београдског факултета остварили на светским такмичењима, укључујући последње, почетком марта, када су победили тимове 11 најпрестижнијих светских бизнис универзитета на такмичењу у Монтреалу.

Свечаном отварању на ФОН-у присуствовао је премијер Александар Вучић, на позив победничког тима тог факултета.

Позив је упућен после пријема код председника Владе, средином марта, који је тада приметио да су Србији управо потребни знање, енергија и победнички дух, какви су и њих довели на победнички трон у Канади.

Премијер је поручио да се не слаже са оним "није важно ко ће победити":

"Ја мислим да је важно и надам се да ће српски тим победити, и надам се да ће сви учесници понети лепе успомене из Србије."

Вучић је рекао да је био веома поносан што је прошлог месеца упознао Србе који имају успехе широм света и да се нада да ће наставити да постижу успехе и да ће бити томе посвећени као што су били када су победили у Канади.

"Имаћете нашу пуну подршку. Надам се да ћемо имати прилику да урадимо нешто за вас, за ваш факултет и вас младе људе", рекао је премијер.

Истакао је да се Србија ослања на знање у будућности, на наше младе људе, и да се нада да ће они моћи да обнове предузетнички дух који смо изгубили пре 50 година.

"Ваш пример показује целом свету, овој земљи и младима ове земље, да можете да будете веома успешни ако сте вредни. Ми имамо веома много талентованих људи са много идеја, и поносан сам што сам могао да прочитам нешто из ваше студије случаја, за коју сте освојили прво место", приметио је председник Владе.

Исказао је понос због отворености нашег друштва за све те младе људе који су дошли у Србију, те поручио да сви ми у свету треба да учимо једни од других и да верује да ће студенти са 16 универзитета који су дошли у Београд на такмичење пренети нашим студентима своја искуства, и обрнуто.

Поред премијера, отварању такмичења присуствовали су и министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић, проректор за науку, иновације и трансфер технологије Универзитета у Београду Живослав Тешић и председник Српске асоцијације менаџера Милан Петровић.

Директорка такмичења Весна Дамњановић и председник такмичења Лазар Ђелић пожелели су добродошлицу учесницима и захвалили свима који су препознали значај тог такмичења, које даје подршку развоју идеја најталентованијих студената.

"Србија је ове недеље добила велику прилику да постане светски центар учења и знања и зато сам вам свима захвалан", рекао је Ђелић.

Дамњановићева је нагласила да је за успех сваке државе потребна интеграција три стратешка стуба – факултета и универзитета, владе и економије односно привреде.

Проректор за науку, иновације и трансфер технологије Универзитета у Београду Живослав Тешић поручио је да је једна од мисија универзитета да омогућава квалитетан научни програм, едукацију, али и размену студента.

"Драго ми је што је данас с нама премијер, јер то показује две ствари – да је наша држава препознала важност изградње пословног потенцијала младих људи, јер јаки менаџери и пословни људи стварају јаке компаније, које стварају јаку економију, а која је предуслов јаке државе. Друго, његова посета нам показује да организатори, факултет и сви ви студенти радите праву ствар", рекао је Петровић.

Тимови са 16 престижних светских универзитета током такмичења ће се суочити са два реална пословна изазова, а своја решења представиће жирију који чине менаџери и консултанти водећих компанија у Србији.

Финале такмичења одржаће се 9. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво