Преминуо Маринко Маџгаљ

Позоришни, филмски и телевизијски глумац Маринко Маџгаљ преминуо је данас у Београду после тешке болести, у 38. години, саопштило је позориште Атеље 212. Kомеморацијa ће бити одржана 29. марта у 11 часова на великој сцени "Мира Траиловић". Сахрана је истог дана на Новом бежанијском гробљу.

Маринко Маџгаљ је рођен 1978. у Котору. Дипломирао је глуму у класи проф. Гордане Марковић на Факултету драмских уметности у Београду.

Од 2012. године је стални члан Позоришта Атеље 212, али је значајне улоге остварио и у Југословенском драмском позоришту, Народном позоришту, Битеф театру, Позоришту Славија, Дадову, УК „"Вук Караџић"...

Популарност је стекао у серијама "Црни Груја" и "Рањени орао". Глумио је и у серијама "Грех њене мајке", "Мој рођак са села", "Лисице" и другим.

Имао је запажену улогу у филмовима "Друг Црни у Народноослободилачкој борби" и "Црни Груја и камен мудрости".

У Атељеу 212 наступао је у представама "Седам и по", "Збогом СФРЈ", "Свети Георгије убива аждаху", "Август у округу Осејџ", "Казимир и Каролина". У ЈДП-у глумио је у "Хамлету" и "Шинама". Наступао је и у "Хасанагиници" у Народном позоришту и у "Доручку код Тифанија" у Мадленијануму.

Био је и члан групе "Фламингоси" са којом је освојио прво место на такмичењу Беовизије 2006. године.

Како преносе медији, глумац је у августу 2015. године хитно оперисан због проблема са панкреасом у Клиничко-болничком центру на Бежанијској коси, али се његово здравствено стање није побољшало.

Бивши је супруг наше познате глумице Дубравке Мијатовић. Заједно имају ћерку Сару.

У Атељеу 212 вечерас ће му бити одата пошта минутом ћутања. Kомеморацијa ће бити одржана 29. марта у 11 часова на сцени "Мира Траиловић".

Маринко Маџгаљ ће бити сахрањен истог дана на Новом бежанијском гробљу у Београду. Опело почиње у 14:30.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво