Десетогодишња Јана се спрема за наступ у Карнеги холу

Јана Илић свира флауту и једина је девојчица из Србије која ће сe са само 10 година представити публици у Карнеги холу у Њујорку. Наступ у једној од најпознатијих концертних дворана света је део награде коју је талентована Шапчанка освојила на интернационалном такмичењу лимених и дрвених дувача.

Јана Илић свет осваја музиком и зрелошћу са којом свира. За само две године од када се дружи са флаутом, превазишла је програм за Основну школу, прешла на средњошколски и добила позив да се 1. маја представи публици у Карнеги холу где наступају само најбољи.

"Једва чекам да видим реакције људи у тако великој дворани, волим да комуницирам са људима и да видим какав је осећај", каже Јана.

Са републичких и међународних такмичења, Јана се у Шабац и Музичку школу "Михаило Вукдраговић" увек враћала са наградама.

У Охриду је била у конкуренцији са три године старијима од себе и освојила апсолутних 100 поена. За сада су јој најдраже две прве награде из Италије.

"Јана је заиста велики таленат, мени као њеном професору је велика част и задовољство и велика одговорност према једном таквом таленту. Вредно вежба и ради свакодневно тако да успеси нису само од тог талента него и рада", каже Биљана Прица, Јанина професорка флауте.

За две године 10-годишња Шапчанка освојила је 17 награда. Последњег фебруарског викенда била је најбоља и на Међународном фестивалу флаутиста у Ваљеву.

"Када узмем флауту у руке ја се осећам најсигурније јер она је као део мене", каже Јана.

Њен одлазак у Њујорк финансираће град Шабац. Пре наступа у Карнеги холу, у свом граду имаће солистички концерт а у априлу путује у Холандију, на још једно Међународно такмичење.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво