Умрло шест штићеника који су напустили Црну Реку

"Од почетка кампање против начина лечења наркомана у Црној Реци умрло шест штићеника који су напустили центар, а више од 80 одсто се дрогира", кажу родитељи у писму епископу Иринеју.

Отворено писмо 50 родитеља штићеника Центра за лечење наркоманије Црна Река упућено је епископу бачком Иринеју поводом смрти шест зависника, који су центар напустили "од почетка кампање против тамошњег начина лечења наркомана".

"Од наше деце која су услед мајске кампање напустила Црну Реку, до сада је умрло укупно шесторо, а од осталих, дрогира се, по нашим сазнањима, више од 80 одсто", кажу родитељи у писму епископу Иринеју, и истичу да је пре кампање требало пронаћи неко друго решење за њихову децу.

У писму се истиче да је последња жртва дроге која је напустила Пријемно одељење православног духовног рехабилитационог центра преминула од прекомерне дозе хероина и да владика, без проналажења другог решења, није смео придружити свој ауторитет другим "правдољубцима".

"Желимо да вам се захвалимо на агилности и залагању које сте показали да би побољшали и унапредили положај људи погођених епидемијом наркоманије", пише у писму и истиче се да се то односи на центар "Земља живих" у манастиру Ковиљ у коме је пружена помоћ многим зависницима.

"Већина нас који смо поверење поклонили Црној Реци покушала је све остале начине лечења у нашој земљи, између осталих и ваш начин лечења у 'Земљи живих'. Црна река нам је била последње уточиште", поручују родитељи, чије је писмо достављено и редакцијама медија.

"Сви смо ми били упознати са начином рада центра и сви смо се сагласили са правилима која су нам предочена", закључено је у отвореном писму.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво