Мали: Авион за летове за САД стиже у мају

Авион који ће се од јуна саобраћати на релацији Београд - Њујорк стиже у Србију у мају, изјавио је градоначелник Београда и председник Надзорног одбора "Ер Србија" Синиша Мали. У питању је авион А330, који ће имати 256 места и биће највећи авион у овом делу Европе, каже Мали.

"Од јуна ћемо кренути са летовима и Београд ће бити једини град у региону који ће летети за Северну Америку и то је веома важна порука за све у смислу да ће Београд бити центар региона и за промоцију Србије и Београда. То је круна три године консолидације 'Ер Србије'", рекао је градоначелник за ТВ Пинк. 

Напоменуо је да је од предузећа које је било на ивици банкрота- "Јат Ервејз", направљено предузеће које послује са профитом и које од ове године неће тражити ниједан једини динар од Владе Србије.

Мали је најавио даља улагања и у Аеродром "Никола Тесла", кроз који, како је истакао, никада више путника није прошло.

Упитан за наводе да је Влада Србије инвеститору "Етихад" отписала дуг, Мали је рекао да то није дуг, већ инвестиција.

"Уговор између Владе Србије и 'Етихада' је транспарентан и јаван. Јасно пише која су права и обавезе, то није отписивање дуга, већ инвестиције у развој 'Ер Србије'. Ми смо имали обавезу да инвестирамо кеш у авио компанију, резултат тога је да од ове године тих инвестиција више нема. Имамо компанију која је стабилна, профитабилна, са јасном визијом раста и компанију на коју можемо да будемо поносни", рекао је Мали.

Указујући да су за развој економије веома битни нови инфраструктурни пројекти, Мали је истакао да се у среду, после 43 године, отвара Прокоп, који ће отворити нове могућности града.

"Након 43 године имамо могућност да отворимо потпуно реконструисан доњи део Прокопа. То ће значити много бржи и бољи саобраћај возова кроз Бегорад. Остаје нам друга фаза, а то је изградња станичне зграде и са тим морамо што пре да кренемо. У марту ћемо кренути да радимо на прилазним путевима", прецизирао је Мали.

То је, како је истакао, предуслов за завршетак Београдског чвора, да се постојећа Железничка станица измести, а што је део потпуне промене инфраструктуре и слике Београда и Србије.

Подсетио је и да се за годину дана планира завршетак Икее, указујући да ни тај инвеститор не би дошао да нема инфраструкурне уређености, односно обилазнице око Београда.

Говорећи о набавци нових аутобуса, градоначелник је рекао да ће до краја године бити набављено укупно 50, а следеће године још толико нових аутобуса.

Градоначелник је навео и да ће Београд бити први у Европи који ће на једној линији имати електричне аутобусе, чија је емисија гасова једнака нули, чиме се шаље јасна еколошка порука.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво