Рок пријаве за војне пензије продужен до 25. децембра

Ресорни министар Александар Вулин рекао је да је рок за вансудско поравнање војних пензионера са Фондом ПИО продужен до 25. децембра. Фонд нуди једнократну исплату дуга насталог због пропуста у усклађивању војних пензија у протеклих осам година.

Иако је до данас требало да одлуче хоће ли прихватити понуду Фонда или чекати одлуку суда, на шалтерима за војне пензионере гужва већа него протеклих дана. За све њих добра вест је да ово, ипак, неће бити последњи дан за посао око поравнања са Фондом.

"До пре сат или два на адресу ПИО Фонда стило је више од 30.000 захтев за договор са Фондом, што да се одустаје од тужбе, што за увећање пензија. Одзив је заиста добар и баш због тога, на захтев Удружења војних пензионера, Влада је одлучила да продужи рок до 25. децембра", рекао је Александар Вулин 

Око 48.000 војних пензионера и још 10.000 њихових наследника има право на наплату дуга. За те намене држава је обезбедила 5,4 милијарде динара.

У редовима данас нешто већи број оних који су судски процес већ добили, а потражују дуг за перод од три до четири године који суд због застарелости не признаје, а држава им је и то понудила.

Вансудско поравнање у обавези су да потпису и они који нису тужили Фонд, како би се избегла могућност да неко пошто му Фонд једнократно исплати дуг, преко суда затражи и исплату камата.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво