Читај ми!

МУП: Осумњичени за напад у Паризу регистрован у Прешеву

Jедан од терориста осумњичених за напад у Паризу A. A. регистрован je на граничном прелазу Прешево 7. октобра ове године, где је формално и затражио азил.

Проверама је утврђено да се подаци А. А. поклапају са подацима особе која је 3. октобра идентификована у Грчкој. За овим лицем није била расписана Интерполова потерница, саопштио је МУП.

"МУП Србије наставља сарадњу са безбедносним службама Републике Француске", наводи Министарство унутрашњих послова.

Лист Блиц је у данашњем броју објавио фотографију пасоша једног нападача, на којој се види да је у питању Ахмед Алмухамед. На основу пасоша, француске службе безбедности, како пише Блиц, затражиле су помоћ од колега из Србије, које имају најкомплетнију базу података о мигрантима на балканској рути.

Грчка полиција саопштила je јуче да је А. А. млади мушкарац који је на острво Лерос стигао са групом од 69 избеглица и који је тамо идентификован отиском прста, према правилима ЕУ.

Власник сиријског пасоша нађеног у Паризу је 8. новембра регистрован и у прихватном центру у Опатовцу, пише Вечерњи лист, позивајући се на неколико извора у Загребу.

Како се наводи, хрватске власти су га пропустиле јер за њега није било никаквог "аларма", то јест Интерпол га није означио као сумњивог. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво