Пале се свеће испред Споменика захвалности Француској

Грађани Београда, амбасадорка Француске у Србији Кристин Моро и челници Града Београда запалили су свеће испред Споменика захваности Француској и одали пошту страдалима у терористичком злочину у Паризу.

Амбасадорка Француске Кристин Моро захвалила је свим грађанима који од јутрос остављају свеће и цвеће испред амбасаде те земље.

"Заиста ценимо њихово пријатељство и солидарност и такви гестови имају велики значај у тренуцима када речи, нажалост, недостају", рекла је Моро.

Осврћући се на то што ће заставе у Србији наредних дана бити спуштене на пола копља, а неки споменици и зграде осветљени у бојама француске заставе у знак солидарности са француским народом, Моро је истакла да ти гестови имају једну поруку - да срце Србије и Београда куца за Француску и Париз.

Свеће су у име града запалили градоначелник Београда Синиша Мали, председник Скупштине града Никола Никодијевић, заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић, градски менаџер Горан Весић, чланови Градског већа, секретари и одборници.

Председник Скупштине града Никола Никодијевић је изразио саучешће француском народу и амбасадорки Француске.

"Упућујем изразе солидарност и подршке француском народу и руководству земље да и ово велико искушење, највеће у новом веку, издрже храбро, остајући верни европским принципима слободе и хуманости. Овај невиђени злочин и терористички акт је управо напад на земљу, на нацију, која је Пијемонт борбе за слободу, солидарности и суживота са другим народима и културама на тлу уједињене Европе", рекао је Никодијевић.

Навео је да је страшан злочин у Паризу удар на вредности циволизованог света у које верује већина човечанства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво