Читај ми!

Штрајк упозорења у школама

Први час у крушевачким основним и средњим школама углавном није одржан, а од 52 образовне установе у расинском округу, штрајк упозорења реализован је у 29 школа. И у пет основних и седам средњих школа у Поморављу организован је штрајк упозорења.

У Крушевцу у појединим школама није било ђака у клупама, а у некима ученици су били у учионицама али настава није одржана.

Настава је током преподнева нормализована у свим школама али је најављено да први час неће бити одржан ни у другој смени. 

Активисти Уније просветних радника Србије у Расинском округу сматрају да Влада није испунила ниједно од 10 ставки споразума. 

И пет основних и седам средњих школа из Ћуприје, Параћина и Јагодине организовало је штрајк упозорења, потврдио је за агенцију Бета начелник Школске управе у Јагодини Живота Старчевић.

Први час неће бити одржан ни у поподневној смени. 

Чланови четири репрезентативна синдиката образовања организовали су штрајк упозорења јер просветни радници још нису добили једнократну помоћ од државе у висини до једне просечне плате која им је обећана у споразуму из априла.

Синдикати траже и доношење закона о платама запослених у јавним службама, којим би био побољшан материјални положај запослених у образовању.

Протест организују Унија синдиката просветних радника Србије, Синдикат радника у просвети Србије, ГСПРС "Независност" и Синдикат образовања Србије, а челници тих асоцијација одржаће и конференцију за новинаре.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво