Читај ми!

Електронско учење - нове могућности образовања у будућности

На Универзитету Метрополитен је отворен пети регионални скуп "WeB & Serbian Moodle Moot 2015", где је речено да електронско учење даје велике могућности отварања образовања на свим нивоима студената и ученика који из било ког разлога не могу да иду у школу.

Отварању скупа је присуствовао и министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић, који је рекао да је овај систем учења користио пре десетак година и да се повремено враћа на њега, јер је то инспиративно окружење.

Будући да је у питању регионални скуп, Вербић је најавио да ће до краја године у Београду почети да раде две међународне организације - Education Reform Initiative of South Eastern Europe и Регионални центар за науку и технолошке иновације, а које требају да помогну да се у региону схвати важност унапређења иновационе културе.

"То је оно што нам свима у региону недостаје", рекао је Вербић, додајући да се код нас не препознаје да у образовању постоје иновације, као и у домену друштвених наука, а да ефекти друштвених иновација могу да оставе дубок траг на науку, регион и унапређење иновационе културе.

Додао је и да ћемо оног тренутка када будемо схватили да нам треба фонд за иновацију моћи да кажемо да смо поклонили довољно пажње иновацијама.

Ректор Универзитета Метрополитен Драган Домазет рекао је да ће се на данашњем скупу разменити искуства како користити ту савремену техонлогију, али и о разним законским ограничењима.

"Примена електронског учења даје велике могућности отварања образвовања на свим нивоима студената и ученика који из било ког разлога не могу да иду у школу. То даје велике могућности и Србија мора много више да унапреди могућности и окружење за развој такве форме учења", истакао је Домазет.

Универзитет Метрополитен, према његовим речима, већ 10 година примењује такав систем учења и тренутно на свим програмима, односно на 150 предмета, нуди поред класичне наставе и онлајн наставу.

"По томе смо лидери не само у Србији, већ и у региону", рекао је Домазет, који је, обраћајући се учесницима скупа, рекао и да је ове године упис онлајн студената пао за 70 одсто, као и да то не води прогресу.

"Брже пролазе електрони, него што људи могу да путују", рекао је Домазет, наводећи да је у свету присутан тренд повећања онлајн студирања.

Скупу присуствују еминентни стручњаци из региона који ће са учесницима поделити искуства у коришћењу и надоградњи Моодле платформе за електронско учење, као и њеној интеграцији са другим образовним решењима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво