Живаку и Бандићу забрана напредовања због пада хеликоптера

Генерал-мајору Ранку Живаку забрањено је унапређење у виши чин или напредовање на виши положај у трајању од једне године, а бригадном генералу Предрагу Бандићу у трајању од две године, одлучио је Војни дисциплински суд у Београду у предмету пада хеликоптера 13. марта ове године.

Прве пресуде изречене су 16. октобра, у првостепеном поступку, седам месеци после трагедије у којој је погинуло седам особа.

Војни дисциплински суд у Београду донео је неправоснажну пресуду у првостепеном поступку против окривљених Живака, команданта Команде Ратног ваздухопловства и ПВО и Бандића, команданта 204. ваздухопловне бригаде, у предмету ванредног догађаја у Војсци Србије.

"Живак је оглашен кривим због дисциплинског преступа пропуштања радње на коју је лице у служби овлашћено ради спречавања незаконитости или штете, а за исти преступ оглашен је кривим и Бандић, као и за прекорачење службеног овлашћења", саопштено је из Министарства одбране.

Пресуда је саопштена 16. октобра, а окривљени, браниоци и тужилац имају рок од осам дана за подношење жалби Вишем војном дисциплинском суду, објавили су раније Блиц и Н1.

Главни претрес био је затворен за јавност, а саопштавање пресуде било је јавно.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво