Правници са свих континената на мастеру у Београду

Мастер програм Европске интеграције Правног факултета Универзитета у Београду почео је као Темпус пројекат Европске уније, да би потом ушао у редован систем наставе. Настава на енглеском језику окупља будуће правнике са свих континената.

Мастер Европских интеграција, у зависности од тога колико су трајале основне студије права, траје годину, односно две.

"Овде сам на размени студената и провешћу један семестар. Сматрам себе срећним што сам овде, поново, како бих нешто научио о ЕУ, како ЕУ види Србију као будућу чланицу. Могу само да охрабрим студенте и професионалце из Србије и других земаља региона, из Европе и са других места, да конкуришу за овај јединствени програм мастер студија", каже Јоханес, студент из Немачке.

Арифандy Рефрауан, студент из Индонезије, прича да је дошао у Београд јер његова сестра ради у Србији, али и због мастер курса који га је веома заинтересовао, а тиче се Европске уније.

За студенте је обезбеђена пракса и у земљи и у иностранству.

"И иду у све најзначајније инсититуције ЕУ у Луксембургу, у Старзбуру, у Бриселу, чак иду и у Федерални уставни суд у Карлструе у Немачкој... Имамо и праксе у канцеларији за придруживање ЕУ, много гостујућих предавања, семинара", истиче управница Мастера европских интеграција Драгица Вујадиновић.

На факултету кажу да им је то најелитнији програм.

"Када положе овај наш мастер и још четири испита у извођењу професора из Нансија, они аутоматски добијају француску диплому Мастер 2 која је једна од престижних фанцуских диплома као да су студирали у Нансију у Француској. Дакле, није да се само ми поносимо овим курсем и да га сматрамо врло квалитетним, него је он на тај начин добио и међународно признање као један од изузетно квалитетних курсева на европском нивоу", напомиње декан Правног факултет Сима Аврамовић.

А Универзитет у Београду за факултете на којима је остало слободних места на мастер и докторским студијама, организује други уписни рок. Упис студената на мастер студијама треба да буде завршен до шестог, а за докторске студије до двадесетог новембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво