Ново рухо Уролошке клинике

После чекања од једног века, Уролошка клиника Клиничког центра Србије изгледа потпуно другачије. У згради, која је споменик културе, реновирано је готово све, од крова, до фасаде, интензивне неге, операционих сала.

Многим болницама у Србији неопходно је реновирање. До најављене реформе у здравству и обећања надлежних да ће наредне године све болнице имати боље услове за рад и лечење пацијената, једна здравствена установа у Београду добила је ново лице.

"После 30 година питам се да ли сам на правом месту, или сам погрешио своје радно место", рекао је проф. др Зоран Џамић, директор Клинике за урологију КЦС.

Дилема директора Клинике за урологију неће вас збунити ако сада видите старе кадрове јер је тако донедавно изгледала најстарија уролоска клиника на Балкану.

Зграда није реновирана од када је направљена пре 105 година. Стидели су је се и запослени, и пацијенти, али и комшије.

Данас, Уролошка клиника и унутра и споља - потпуно другачија. У згради, која је споменик културе, реновирано је готово све, од крова, до фасаде, интензивне неге, операционих сала.

"Оно што је можда још битније, реновирањем болесничких соба успели смо да обезбедимо услове за боравак пацијената који су достојни човека, а колегама и особљу боље услове за рад", каже Џамић.

Старе слике клинике заувек ће остати у нашој архиви, али и у ружним успоменама многих пацијената. Они са којима смо данас разговарали, лече се у много бољим условима.

Уролошка клиника има 151 кревет, прошле године лечено је 64.000 пацијената из земље и региона, урађено је 4.800 операција и 40 трансплантација бубрега. О пацијентима брине 22 лекара и укупно 180 запослених.

Обнову клинике, која ће свечано бити отворена у уторак, помогли су Министарство здравља, Град Београд, Клинички центар Србије, Општина Савски венац и многобројни донатори.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво