Читај ми!

Тасовац: Медијски закони јасно дефинисали јавни интерес

Mинистар културе и информисања Иван Тасовац поручио је да су медијски закони јасно дефинисали јавни интерес, чију промоцију приватни власници медија морају озбиљно да схвате.

Иван Тасовац је у Неготину поновио да ће до 31. октобра бити завршен процес повлачења државе из власничке структуре медија.

"Очекујем да то буде први корак када ће свима постати далеко видљивије и јасније оно са чиме можемо и треба да се поносимо. Ту је јако велика одговорност медија и зато мислим да је заправо добро што се Министарство културе и информисања налази на једном месту", рекао је Тасовац.

Министар културе је најавио да ће у наредној години један од приоритета тог министарства бити децентрализација кулутре, али не на бирократски начин.

Говорећи поводом јубиларних 50. Мокрањчевих дана у Неготину, Тасовац је указао да је у последњих годину дана припреман пројекат "Градови у фокусу", да ће до краја месеца он бити промовисан.

Тасовац сматра да ће се тиме отворити једна потпуно нова страница, а да поента децентрализације није у томе да сада представе из, рецимо, Београда и Новог Сада гостују по Србији.

Потребно је да се онај потенцијал који има Србија, градови и институције у Србији, учини видљивијим.

"Ту је јако велика одговорност медија и зато мислим да је заправо добро што се Министарство културе и информисања налази на једном месту", рекао је Тасовац.

Министар културе је поручио и да са далеко више пажње Срби треба да буду свесни онога што имају и да се потруде да се што више људи са тим и упозна.

Обилазећи Мокрањчеву родну кућу, министар је рекао да би Србе други упознали и поштовали на начин на који мисле да им припада, пре свега морају упознати и поштовати сами себе, и своју прошлост, али и своју садашњост.

"За мене је сваки долазак у Мокрањчеву родну кућу један крајње емотиван моменат, не само зато што сам прве кораке музичке направио у Музичкој школи Мокрањац и зато што ме то име прати читавог живота, већ што је Мокрањац заправо за српску музику оно што је Вук Караџић био за језик", поручио је министар културе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво